COM VIURE (I SOBREVIURE) A UNA FIRA DE CERVESA ARTESANA

COM VIURE (I SOBREVIURE) A UNA FIRA DE CERVESA ARTESANA

És molt possible que caminant un dia pel carrer et trobis una fira de cervesa artesana. Ara se’n fan moltes, cada vegada se’n fan més arreu de Catalunya, a causa de l’interès creixent d’un públic cada vegada més coneixedor de la cervesa artesana. I a més a més, ja no cal que siguis un super amant de la cervesa artesana i conèixer les famílies de les Ales i les famílies de les Lagers. Ja no cal que reneguis de les cerveses industrials a tota hora perquè saps que tenen poc sabor a cervesa. Ja no cal que siguis un expert del llúpol i de la malta. Ja no cal. Pots apropar-te a una fira de cervesa artesana sense tenir ni idea del tema i segur que en sortiràs encantat, i el que és millor, aprenent un munt de coses.

MONTSENY Fires2

Cada vegada més gent vol gaudir de totes les fires de productes artesans que es fan: la fira del torró, la fira de la terra, l’aplec del cargol, la fira de la castanya… Però en aquest tipus de fires, s’ha d’anar amb precaució, sobretot si es tracta d’una fira especialitzada encerveses artesanes. És fàcil d’entrar, però no tant sortir-ne. Per això et presentem les regles d’or a l’hora d’anar, viure i sobreviure a una fira de cervesa artesana:

1) No vas a emborratxar-te

 Podem anar a una fira de cerveses i no acabar borratxos. És normal que després d’alguns tasts, et balli una mica el cap. Per tant,  cal beure amb calma i tractar la cervesa com un producte de qualitat del qual volem extreure els seus matisos i les seves variacions. Anar a una fira de cervesa artesana és més que fer unes birres amb uns amics.

2) Tria bé els acompanyants

 Mai aniràs amb el teu amic ‘fiesteru’ ni amb el teu avi que només beu vi. Vés amb persones obertes a experimentar amb nous sabors i a conèixer coses noves. Tant si els hi agrada la cervesa com si no.

3) Fes una selecció

 No pots tastar totes les cerveses. És impossible. Has de fer una tria. Vés ja amb el nom d’algunes marques de cerveses artesanes que et sonin, que t’hagin recomanat o que hagis tastat i vulguis saber-ne més. La Montseny no te l’has de perdre… És important fer aquesta feina prèvia.

4) Centra’t amb cada cervesa

 No vulguis tastar la teva i, a la vegada, la que li han posat al teu acompanyant. No barregis els sabors, és important anar d’una en una i amb la calma, no és cap carrera. Tastar cerveses amb presses no et farà gaudir de l’experiència.

5) Escolta al mestre cerveser

 És el guia d’aquestes fires. Qui pot saber més de cervesa que la mateixa persona que l’ha creat? És el Déu de la paradeta o l’estand i per tant, es mereix tota l’atenció perquè aprendràs molt de les seves explicacions i indicacions.

Com viure i sobreviure a una fira de cervesa artesana.

6) Tasta, ensuma i observa

La cervesa, a l’igual que el vi, és un producte ideal per fer un tast amb tots els sentits. Es pot ensumar la seva aroma, analitzar el seu color, comprovar la seva textura i retenir el seu sabor. D’aquesta manera, comprovaràs els matisos de cada cervesa i veuràs les diferències entre varietats.

7) Troba el teu raconet

Per gaudir d’una cervesa cal prendre-la relaxadament. Fer un tast de peu, entre massa gent o amb molt de soroll no et permetrà centrar-te en la qualitat i en el propi tast. Per tant, aïlla’t una mica i busca un racó tranquil per beure.

8) Fes un mos entre cervesa i cervesa

 Entre degustacions de diferents cerveses és bo menjar un tros de formatge, picar una mica d’embotit o fer una mossegada a una torrada amb tomàquet. En aquest tipus de fira trobaràs altres productes que et serviran per fer un bon maridatge amb les varietats de cervesa artesana.

9) Localitza els banys

 Pixaràs. Pixaràs molt. I més d’una vegada. Segur! Provaràs moltes cerveses diferents, però totes quelcom en comú: són un producte molt diürètic, amb un % d’aigua molt elevat i que per tant, ens netejarà molt l’organisme. Per tant, és important tenir localitzats els lavabos en tot moment.

10) No condueixis

Si vas a beure cerveses artesanes cal fer-ho amb responsabilitat i moderació, perquè són begudes amb alcohol. Una bona idea és deixar aquell dia el cotxe a casa i moure’t amb transport públic. Així podràs gaudir al 100% de la fira sense preocupacions posteriors.

Com viure i sobreviure a una fira de cervesa artesana.

Amb aquests consells ja estàs preparat per visitar i gaudir d’una fira de cervesa artesana. Segur que quan acabis de visitar una d’aquestes fires, no sortiràs amb les mans buides, ja que hauràs tastat i vist molts productes de qualitat. Compra alguna cervesa que t’hagi agradat perquè a casa o amb amics, la disfrutaràs molt més. I t’emportaràs un producte per regalar a algú o per gaudir en un moment especial.

 

Cervesa del Montseny

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Idiomes

Obrir xat
1
Et podem ajudar?
Hola! 👋
Et podem ajudar en alguna cosa?
Vols reservar taula?