The Festival

La Cervesa del Montseny convidada al Festival Internacional Cerveser “The Festival”

Els dos importadors cervesers més prestigiosos d’Estats Units, 12% Imports i Shelton Brothers, organitzen THE FESTIVAL. Una trobada de petits cervesers d’arreu del món i en el qual la Cervesa del Montseny hi ha estat convidada per a presentar una de les seves cerveses més exclusives i especial en el sector cerveser, la Malta Cuvée.

En aquest festival internacional, dedicat a les cerveses artesanals, sidres i aiguamels, únicament es presenten les cerveses més exclusives i de millor qualitat. Entre ells se’n descarà en aquesta edició la Malta Cuvée. Una cervesa artesana, elaborada als peus del Montseny, d’estil Barrel Aged Pale Ale i que no es filtra ni es pasteuritza, totalment natural.

La Malta Cuvée és una cervesa d’alta fermentació envellida en barril de roure durant un any. Durant la maduració la cervesa s’impregna del gust de la fusta i incorpora aquest sabor càlid. Es tracta d’una cervesa amb caràcter propi molt marcat. Color característic torrat de les Pale Ale angleses. Escuma blanca que deixa encaix en copa. Té pòsit de llevat al fons degut a la segona fermentació. En nas, sobresurt la fusta. Cos mig, fins i tot lleuger, molt complert, gasificació mitja. En boca, es mostra complexa, càlida i alhora picant. Final càlid amb un punt àcid i gust a fusta persistent.

Els seus ingredients: Aigua. Maltes: pale ale, crystal i cafè. Flor dels llúpols: challenger, east kent goldings i fuggles. Llevat.

El propers dies 23 i 24 de juny, els membres de la Cervesa del Montseny viatjaran a Estats Units per a presentar la Malta Cuvée. Des de Worcester, Massachusetts us en farem la crònica. Segur que obtindrà una gran rebuda entre elscervesers més experimentats.

La Cervesa del Montseny  va néixer el 2007 amb l’objectiu de consolidar-se com una de les microcerveseries de referència del país. Amb una capacitat productiva de 3.000 litres en cada elaboració, els seus cervesers porten a terme una experimentació constant per tal d’elaborar noves cerveses que puguin esdevenir nous productes de temporada. A l’actualitat venen 4 cerveses tradicionals: Blat, Malta, Negra i Lupulus i elaboren 3 cerveses d’especialitat: EcoLupulus (per a un públic que busca cervesa de producció ecològica), HivernAle (cervesa d’alta fermentació elaborada amb una recepta d’hivern amb un toc especiat) i la Malta Cuvée. A diferència de les cerveses industrials, les Cerveses del Montseny  tenen com a valor afegit les propietats nutritives i saludables d’una beguda no pasteuritzada. Actualment la Cervesa del Montseny s’està venent també als Estats Units gràcies a la col·laboració d’un dels importadors amb més prestigi, Shelton Brothers.

Cervesa del Montseny

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.

Idiomes